We sluiten tot en met 3 april…

Vorige week nog reageerden wij  – samen met heel wat collega-handelaars – met een economische reflex op de aankondiging van de overheid dat we onze winkels in het weekend moesten sluiten. Vrij snel beslisten we dat we dan op maandag extra zouden openen en ook laatavondopeningen zouden organiseren. Maar de afgelopen dagen en uren zijn we deze beslissing met andere ogen gaan bekijken. Gisteren hebben we met heel wat collega-handelaars op een forum gediscussieerd over het nut om de winkels verder open te houden. Vanuit een sterk verantwoordelijkheidsbesef dat verder open voor onze teams en voor de klanten eigenlijk onverantwoord is, hebben we daarom beslist om onze winkel De Gouden Schaar te sluiten tot en met 3 april. Ook andere handelaars (o.a. Argo, Juwelen Timmermans, bloemen De Papaver, Stelli en Ankerman) namen intussen deze moeilijke, maar zeer moedige beslissing. Het is best confronterend dat we nu onze zaak moeten sluiten en ons personeel door overmacht in een werkloosheidsstatuut moeten steken. Maar we denken oprecht dat we alles op alles moeten zetten om het coronavirus in te dijken. Het gezondheidsprincipe heeft nu – meer dan ooit – voorrang op de economische wetmatigheid.

We hopen dat je onze beslissing begrijpt. Probeer de voorzorgsmaatregelen die ons door de overheid worden opgelegd, zo goed mogelijk te respecteren. Draag zorg voor jezelf en je naasten. Samen krijgen we dit virus klein. Tot binnenkort!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer nieuws

Gentleman Magazine #5

Het vijfde nummer van Gentleman Magazine viel de afgelopen dagen in de bus bij 56.000 gezinnen in de ruime regio rond Tienen. (Nog) geen exemplaar gevonden in je bus? Geen nood: lees het hier ook online!

Lees meer »