Impetus underwear

Op vraag van heel wat klanten hebben we ondergoed opgenomen in onze collectie.

We hebben hier lang over nagedacht, de markt goed gewikt en gewogen en uiteindelijk gekozen voor IMPETUS, een Portugees bedrijf dat ecologisch ondernemen hoog in het vaandel voert. Het bedrijf zuivert en recupereert haar afvalwater, gebruikt biomassa en zonnepanelen en heeft recent 80% van haar wagenpark geswitcht naar electrische en hybride wagens, die opgeladen worden via hun zonnepanelen. Bovendien gebeurt de productie ook volledig in Portugal, wat ook de ecologische voetafdruk o.v.v. transport onder controle houdt.

Binnen hun uitgebreide gamma hebben we gekozen voor de Organic-collectie van slips, boxers en onderhemdjes. Deze collectie maakt 100% gebruik van biokatoen, dat zonder synthetische additieven en pesticides wordt geteeld.

Dit biologische proces is goed voor de natuur, voor het ecosysteem en voor ons allemaal. De vergelijking met de traditionele katoenteelt is daarom ook indrukwekkend:

46% minder impact op de opwarming van de aarde

vermindering van de verzuring van de bodem met liefst 70%

26% minder impact op de bodemerosie

een vermindering van het benodigde water met liefst 91%

deze teelt vereist 62% minder primaire energie

 

Het socio-ecologisch engagement enerzijds en de mooie maar ook hypoallergene en zeer aangename aanvoelende collectie, deden ons dus kiezen voor Impetus Organic.

Ons aanbod bestaat uit een witte slip, een boxer in wit, grijs, donkerblauw of donkerblauw gestreept en een onderhemdje met of zonder (korte) mouwen. Ontdek onze collectie nu in de winkel. Geniet daarbij van een kennismakingskorting van 10% op je aankopen van Impetus underwear tot en met 7 september.


powered by prosite | design by Joumani