Jubileum: 90 jaar De Gouden Schaar

Dit jaar viert mannenmode De Gouden Schaar een bijzondere verjaardag: de winkel bestaat in 2016 precies 90 jaar. In 1925 kocht Henri Hennebel (borstbeeld) een pand bovenaan de Veemarkt (de toenmalige Botermarkt). Een jaar later open Pauline Hennebel in dat pand 'De Gouden Schaar'. Halfweg de jaren '60 nam Felix Lenaerts de zaak over. Zoon Yves beschouwde het atelier als zijn speeltuin en nam later de zaak geruisloos over. Samen met zijn vrouw Christine bouwde hij de winkel uit tot dè referentie voor mannenmode in en ver buiten Tienen.

In 2011 hebben Bart Debbaut en Ann Petre de winkel overgenomen. En vandaag zijn ze - samen met hun team - bijzonder trots dat de winkel nog steeds garant staat voor stijlvolle, jonge en sportieve herenmode. 

Om het jubileumjaar op gepaste wijze te vieren bedachten De Gouden Schaar een originele en in het oog springende campagne. 'We zijn op zoek gegaan naar klanten die in 2016 negentig jaar worden, net even oud als de winkel', legt Bart uit. 'We hebben hen met cameraploeg en fotograaf op een ludieke maar stijlvolle manier in beeld gebracht. Deze negentig-jarigen zullen dan ook hèt campagnebeeld worden van 90 jaar De Gouden Schaar. Het was beslist een uitdaging: want we wilden foto's en beelden brengen die enerzijds wel negentigjarigen in de schijnwerpers plaatsen, maar tegelijk een imago creëren dat een speelsheid, vlotheid, stijl en  jeugdigheid benadrukt. Daar draait het immers om: de winkel mag dan al 90 jaar zijn, we staan ook nu nog steeds garant voor jonge, sportieve, stijlvolle mannenmode voor elke man, voor elke leeftijd. Bekijk hier nog meer mooie foto's uit deze uitzonderlijke campagne.

Er werd ook een mooie publireportage gemaakt, een soort making-of van de fotoshoot. In het filmpje zie je niet alleen de manier waarop de foto's tot stand kwamen, maar krijg je ook tekst en uitleg bij de geschiedenis van De Gouden Schaar, die dus teruggaat tot 1926. Hieronder zie je de publireportage, via deze link kan je de verkorte tv-spot bekijken. 

powered by prosite | design by Joumani