Klassiek in de kapel

Samen met PranaYoga zijn we de trotse organisatoren van Klassiek in de Kapel, een concertreeks in Tienen. Gedurende het jaar organiseren we heel wat klassieke concerten met nationale en internationale muzikanten en ensembles. 

Alle info over Klassiek in de Kapel kan je terugvinden op de website van de organisatie.

Tickets zijn te koop in onze winkel of online op www.klassiekindekapel.be 

We hebben pas het programma van ons tweede concertseizoen bekend gemaakt. Een programma om duimen en vingers van af te likken. We verwelkomen o.a. Stella Chen, de winnares van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2019 en Jan Caeyers, dè Beethovenbiograaf en dirigent van het prestigieuze Le Concert Olympique.   

Klassiek in de kapel 1

Op 4 oktober 2019 speelde het GoYa Quartet Amsterdam, met daarbij Sylvia Huang (laureate & publiekslieveling van de Kon. Elisabethwedstrijd voor viool 2019), het tweede concert in de reeks ‘Klassiek in de Kapel’.

Het ensemble speelde toen strijkkwartetten van Debussy, Prokofiev en Schumann.

Hier hoort u de finale uit het strijkkwartet opus 41 nr. 3 van Robert Schumann.

Veel luisterplezier. 

Op 25 oktober 2019 bracht het Ataneres Ensemble een indrukwekkende symbiose van minimalistische muziek en videomontages die allemaal betrekking hadden op gebeurtenissen uit de vorige eeuw. 

In dit filmpje hoor je ‘On the nature of daylight’ van Max Richter in combinatie met beklijvende beelden uit de tweede wereldoorlog. 

Veel kijk- en luisterplezier.