Mozartweek

Mozart in gala kostuum. Portret van de jongen. Olieverf op canvas door Pietro Antonio Lorenzoni, 1763 (® Internationale Stiftung Mozarteum)Op 3 oktober 1763 kwam Wolfgang Amadeus Mozart toe in Tienen, tijdens zijn eerste Europese reis. Hij was toen zeven. Hij overnachtte er in 'De Tinnen Schotel', een herberg op de Grote Markt waar nu de muziekacademie staat. Zaakvoerder Bart Debbaut van De Gouden Schaar las hierover in Amadé Mozart, de biografie van de componist, geschreven door Yves Knockaert, en was in de wolken met dit nieuws. HIj contacteerde enkele collega-handelaars, de muziekacademie, de stad, Art27 en de TIense Strijkers en ging aan de slag: de Mozartweek was geboren.

Van 1 tot en met 5 oktober organiseren we met enkele partners een heuse Mozartweek: lezingen, film en muziek. Veel muziek. Met als hoogtepunt ongetwijfeld het concert van 3 oktober in zaal Manège met toppianist Liebrecht Vanbeckevoort en topklarinettist Roeland Hendrikx, samen met kamerorkest Casco Phil. Tickets voor dit concert maar ook voor de andere activiteiten van de Mozartweek zullen de deur uitvliegen. Wees er dus snel bij als je niets wil missen van dit topprogramma dat hulde wil brengen aan een van de grootste componisten aller tijden.

Benieuwd? Doorblader hieronder onze speciale Mozart-folder. Hierin vind je niet alleen alle informatie over het programma, je vindt er ook een afdruk van een brief van Leopold Mozart, vader van Wolfgang Amadeus, waarin hij het over Tienen heeft. En twee afdrukken van originele Mozart-schilderijen waarvoor de rechten werden aangekocht in het Mozarteum in Salzburg. 

Tickets voor het concert van 3 oktober zijn overigens ook te koop in De Gouden Schaar. Tickets voor de andere evenementen van de Mozartweek zijn te koop in CC De Kruisboog.

Veel muzikaal kijk- & leesplezier. 

TIP: Voor een paginagrote weergave, klik op het vierkantje onderaan rechts. Je kan de folder ook downloaden in pdf-formaat door op het pijltje bovenaan rechts te klikken. 

 

 

powered by prosite | design by Joumani