De Gouden Schaar for Life - De Warmste Week

De Gouden Schaar heeft regisseur en schaduwkunstenaar Vincent Bal gevraagd om een exclusieve en genummerde schaduwtekening te maken. De 100 genummerde en gesigneerde afdrukken zullen - in het kader van Music for Life - verkocht worden t.v.v. twee projecten: Deboeshoeve in Hakendover en Bindkracht in Landen.

Vincent Bal regisseerde al heel wat langspeelfilms en kortfilms maar is vooral bekend als regisseur van 'Brabançonne', een muzikale romantische komedie die in 2014 hoge ogen gooide in de Belgische filmzalen. 

Sinds 2016 deelt hij op sociale media 'shadow doodles'. Met enkele pennentrekken worden de schaduwen van alledaagse voorwerpen veranderd in grappige en poëtische beelden. Ondertussen zijn er wereldwijd bijna 140.000 mensen die dagelijks even glimlachen dankzij de wondere wetenschap van de ‘shadowology’.

Uitgeverij Lannoo publiceerde dit jaar 'Shadowology', een bundeling van de mooiste schaduwtekeningen. 

Op de boekenbeurs van vorige week was Vincent Bal terecht een van de blikvangers, dankzij zijn bijzondere, originele kunstwerkjes. VTM Nieuws besteedde er zelfs in het journaal van 19u00 heel wat aandacht aan. Het verslag hiervan kan je onderaan dit artikel bekijken.

Speciaal voor De Gouden Schaar ontwierp Vincent Bal de 'Sharp dressed man', een tekening (30 op 21 cm) ontstaan uit de schaduw van - hoe kan het ook anders - een gouden schaar. Het prachtige eindresultaat werd gedrukt op 100 exemplaren. De genummerde en gesigneerde afdrukken worden dus nu verkocht t.v.v. Deboeshoeve en Bindkracht vzw. Voor twintig euro word je eigenaar van dit prachtige, exclusieve en gelimiteerde kunstwerkje. 

Deboeshoeve in Hakendover (Tienen) is een zorgboerderij waar mensen met een integratieproblematiek (ziekte, handicap of een problematische opvoedingssituatie) terecht kunnen voor een aangepaste dagbesteding om zich voor te bereiden op een (re)integratie in de samenleving.

Bindkracht uit Landen, waarvan Bart (zaakvoerder van De Gouden Schaar) peter is, is een project dat jonge mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een huis aanbiedt met woon- en zorgbegeleiding. Dit huis wil een warme, geborgen en huiselijke thuis vormen voor deze mensen. 

Beide projecten verdienen alle steun. U kan hen - door de aankoop van dit schaduwkunstwerkje (20 €) - een duwtje in de rug geven. 

De schaduwtekening 'Sharp Dressed Man' is vanaf vrijdag 17 november te koop bij mannenmode De Gouden Schaar op de Veemarkt in Tienen.

 

https://static1.nieuws.medialaancdn.be/sites/nieuws.vtm.be/files/videocm...);background-position:center;background-repeat:no-repeat;"> 
powered by prosite | design by Joumani